...

Nu har vi börjat läsa primärvårdskursen som är huvuddelen av termin 5, och det känns jätteroligt. Nu får vi lära oss sånt som faktiskt är konkret användbart istället för ganska abstrakta teorier. Vi har också mycket praktiska övningar angående undersökning och behandling. Sjukt bra. Idag gick vi igenom ländryggsundersökningar och klämde och kände på varann hela förmiddagen, trevligt. Jag älskar att man blir uppmanad att komma till sklan i mjukiskläder - ännu en sak som är värd med att läsa till sjukgymnast. Idag när vi övande hållningsobservationer fick jag veta att jag tydligen lutar åt vä hela jag, där ser man.. Kanske därför jag jämt går in i saker?

När jag kom hem från skolan var jag så arg och allmänt irriterad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen eftersom jag var slut i huvet efter lång dag, en cylinder i vårt ytterdörrslåst var sönder så nyckeln funkade inte längre (de fixar i morron, men det är ok eftersom vi har två ingångar till vår lägenhet haha), och sen hängde sig min dator något djävulskt att jag hade gått in på mac:s hemsida och beställt en ny dator bara min nuvarande dator funkat tillräckligt bra för att göra det. Sen startade jag om den och nu går den igen, visst är mina datorkunskaper imponerande? ;)

Det blev en bra kväll till slut iaf eftersom jag träffade Emil en sväng, och då blev jag genast glad igen, och sen var jag en sväng till Aino som undrade om jag var sugen att låna Harry Potter på finska, så nu ska jag försöka läsa bok suomeksi. Eventuellt kan jag. Eller inte, det återstår att se.. :)

Back to school

Nu är jag tillbaka i Uppsala på riktigt, började skolan i måndags, och det känns riktigt bra att komma in i vanliga rutiner igen. Vi läser psykiatri 1,5 poäng just nu, och ämnen vi pratat om är: bl.a. depression (första föreläsningen efter sommarlovet), schizofreni, ätstörningar, missbruk, ångest.. Inte jätteupplivande, men väldigt intressant.

Ibland gillar jag faktiskt sjukgymnastutbildningen, som t.ex. igår när vi mitt i föreläsningen hade en micropaus när vi skulle massera varandra i några minuter, i like!

Min klass verkar riktigt trevlig också, så det känns som det här kommer att bli ett roligt år! ...som alla år i Uppsala iofs.. Har inte koll på precis alla namn ännu, men det ger sig nog. Jag har i allmänhet lätt att minnas människor och namn.

Igår hände en lite läskig grej. Jag var ute och gick med en klasskompis på lunchen, när vi såg en tjej falla ihop mitt på gatan och uppge funktionsnedsättning och smärta från vä axel och knä..! Inte bra.. Alls.. Så vi gick med henne till akuten.. Leskigt. Hoppas det inte var något allvarligt!

Igår hade vi kräftskiva med några Ypsatjejer hos Linn och Maria! Vi hade jättemysigt, och sen drog vi vidare till Bryggan där det var rätt roligt, men så sinnessjukt mycket folk att jag hade lite svårt att över huvud taget existera... Oh well, jag gick hem rätt tidigt eftersom vi började skolan 8.15 i morse...

I morron har vi kortare dag, och då ska jag gå till skatteverket och folkbokföra mig i Sverige igen så att jag kan starta ett mobilabonnemang. Hade tänkt göra det i förra veckan, men då var det en abonnemangsförsäljare som försökte lura upp mig att jag bara blev arg och anti. Då fick det vara. Nytt försök i morgon!

Åååååh typiskt..

Jag inledde min Uppsala höst med att vara sjuk som en liten gris.
Hade magsjuka hela dagen igår, underbart.

Men från igår eftermiddag mådde jag mycket bättre och orkade skruva ihop en köksstol med Ellie och se på film med Malin. Och idg mår jag bra, nu väntar jag på att mamma och pappa ska komma hit och så ska vi iväg och hämta både skrivbord och soffa (hoppas jag)!

Jag var ut med Nina och hennes isländska kompis i fredags, och det var hur roligt som helst! Först var vi hos Nina och förfestade lite innan vi gick till Bryggan. Där var fullt med folk och vi dansade massor. Träffade en del folk jag inte sett på länge, så det var roligt. Martina var också där, så vi hade en liten post-Erasmus-ypsa-reunion, typ :)

Skolan börjar imorgon, så nu är sommaren slut för min del. Men det känns ok att börja ändå och komma in i rutiner igen. Eftersom jag for till Irland ett år så har jag ju hamnat ett år efter mina gamla klasskompisar, så de har redan tagit examen, och jag kommer alltså att få helt nya klasskompisar. Och sjukgymnastutbildningen är inte längre vid Akkis ingång 15, utan vid BMC. Alltså, helt nya lokaler också, kommer jag att klara av alla förändringar, hmmm...?

Back in town!

Ååååh vad glad jag är!
Jag är tillbaka i Uppsala, har flyttat in i ny lägenhet, och jag känner att den här terminen kommer att bli alldeles underbar. Jag bor i en stor lägenhet tillsammans med Ellie och Anna, än så länge är det bara jag som flyttat in helt, men de andra är på gång också :)

Jag håller som bäst på att packa upp och komma i ordning här hemma, och ikväll ska jag träffa Nina-fina som varit ett helt år i Thessaloniki i Grekland, ska bli mycket naajs! :)

Man blir som man umgås..

Jag är sjukt förvirrad just nu.. Inte för att det är så stor skillnad mot vanliga fall, men ändå, just nu känns det extra mycket så..

Igår när jag läste en journalanteckning tyckte jag det verkade helt fel att det stod att en patient född -30 skulle vara 79 år. Jag räknade lite hastigt, och jag räknade mera med ordning och kom fram till att det är fel. Är man född 1930 är man 81 år gammal. Var övertygad om att det var år 2011. Heja.

Och idag när jag skulle hämta min cykel tog jag fram cykelnyckeln, tittade på den, konstaterade "jappjapp, det där är min cykelnyckel", satte ner den i fickan och försökte cykla iväg. Det gick.. Sådär. Haha.

Så.. Det går bra nu kompis, det går bra nu.

Tre dagar kvar på jobbet.. Och nu som jag faktiskt började känna att jag har grepp om min ny avdelning också, så ska jag sluta.. Hmm.

Igår, när jag bara har en enda vecka kvar här i Mariehamn kom jag så där passligt på att jag måste adressändra, göra flyttanmälan och skriva ut mig från Åland och ur vårt allmäna försäkringssystem här innan jag lämnar holmen.. Ååh orka. Sjukt jobbigt att flytta mellan länder. Tänkte inte ha folkborfört mig i Sverige det här året eftersom jag är så osäker på vad som kommer att hända efter att jag är färdigpluggad och det är ju mest jobbigt att skriva in och ut sig hela tiden.. Men gör jag inte det har jag antagligen inte (blir morgondagens projekt att kolla upp det) rätt till annan vård än akutvård i Sverige.. Och det kan ju vara värt att få gå till doktorn där.. Så.. Det betyder: ansökningar, myndigheter, pappertjafs. Orka.

Say whaat?

Alltså.. Hur tog sommarlovet slut? Vad hände?
Jag har en, EN vecka kvar på jobb. Sen är det mitten av augusti, hem till Brändö packa ihop, byebye Brändö och sen flyttar jag tillbaka till Uppsala. Och jag som typ fortfarande funderar på alla saker jag ska göra i sommar..

Missförstå mig rätt, jag har haft ett bra sommarlov och jag tycker att det ska bli så roligt att flytta till Uppsala igen, jag fattar bara inte hur 2,5 månad kan gå så fort..

Nu är jag sjukt mätt. Julia gick nyss härifrån, och vi blev godissugna så vi bakade lite kladdkakssmet, omnomnom. Men nu är jag ruskigt mätt, sockerchocken har lagt sig så jag kommer att somna som en sten inatt. Great success.

Nu i helgen ska jag till Brändö och börja projekt packa ihop mitt liv. Igen. Och det är inte precis något helt enkelt projekt eftersom jag har saker utspridda i:

- Mariehamn
- Hemma i Brändö
- Vår sommarstuga
- Mormor och morfars hus.
- Ev. har jag något på garagevinden.

Hurra. Var börjar jag?

Johanna kom hem igår från ett utbytes år i Tokyo, och imorron ska jag träffa henne, längtar! Har saknat henne.. :)

Nu ska jag sova, nattinatti!

RSS 2.0