Gott nytt år!

Jag är tillbaka i Uppsala nu efter ett riktigt lugnt och skönt jullov!

Resan gick bra förutom att mitt tålamod blev prövat mer än det nånsin blivit förut av fulla skitungarpå bussen som ropade Sveriges nationalsång i örat på mig fyra gånger och en som satt brevid mig och ropade en massa äckliga saker och vägrade låta mig bara vara ifred och fattade inte uppmaningar som "lämna mig ifred", "lugna ner dig och var tyst", ett medhåll på en annan killes konstaterande att "du är dum i huvet" eller totalt ignorerande tystnad. Höll på att tappa det.

Men bara jag kom fram blev allt bra igen! Fick skjuts hem med väskan av världens finaste, och sen direkt iväg för att laga mat till ikväll! Jag ska på middag, och borde börja ta tag i mitt liv typ nu så att jag hinner med allt jag ska innan dess! :)

Bara tråkigt att jag vaknade upp förkyld. Men jag planerar att kurera mig under dagen och ignorera det ikväll, det blir fab!

Saker som gör mig glad: 1

Åh! Idag gjorde jag en sak som gjorde mig lycklig ända in i själen! :)

Jag är stipendiesekreterare på nationen och behandlar alla ansökningar vi får in, och just nu håller vi på att gå igenom alla bevakningsblanketter som gör att stipendiaterna får sin andra utbetalning på sitt stipendium. Och vissa hade inte lämnat in ett sådant papper, och då får de inga pengar.. Men! Det finns ändå pengar i fonderna att dela ut, så idag har jag ringt upp några som stått på reservlistor och fått säga typ:

"Hej! Jag har 5000 kr över, vill du ha dem?"

Och sen blev alla så glada, och det gjorde mig alldeles lycklig :)

Ungefär lika glad som jag blev när jag jobbade i blomaffär för några år sedan och fick gå och lämna blombud. Det tyckte jag var helt fantastiskt. Plocka ihop en fin bukett, skriva ett sött kort och gå och lämna det till nån som blev överaskad och jätteglad!Det var fint.


Kalla fingrar..

Alltså.. det är ibland så kallt i min lägenhet att det knappt är ok. Det drar från alla fönster, från persiennsnörena.. Hålen i dörrkarmen är inte täta. Och då ska vi inte ens prata om hur kallt det är i ett av våra köksskåp. Man skulle nästan kunna använda det som kylskåp.. Mina fingrar är så kalla att musplattan inte alltid funkar eftersom datorn inte fattar att det är ett finger alls.. Dåligt! Tur att jag har varma yllesockor och filtar och många täcken, mys! Och badkar :)

Det börjar närma sig jul nu på riktigt, bara en dryg vecka kvar nu! Även om vi fortfarande har skola så har jag i princip redan tagit lov. Kursen vi går nu är rätt dryg. Och tråkig. Fast föreläsaren idag var rätt rolig - eller, iaf hans skratt hahaha!

Alvida fyller 25 i morron och har kalas på fredag. Tema: 90-tal! Jag, hon och Johanna var och shoppade 90-talskläder och vi kommer att vara grymt snygga, höhö.

Dagens visdomsord...

Vi började ny kurs idag, hälsa och hälsopromotion, hurra.. Och första föreläsningen inleddes med ett klokt och revolutionerande citat:

"It's better to be healthy than ill or dead"

Nähää?! Jag hade sjukt roligt när jag hörde det haha!


Shake your body like a belly dancer

Det här har varit en konstig helg, men kårfesten i fredags var iaf hur rolig som helst! Min klass hade temat "backpackers", och vi var alla utklädda enligt teman från olika land. Vi spexar alltid på våra kårfester, och vårat spex gick ut på att några spelade sjukgymnaster som var less på sitt jobb och drog iväg ut och resa och for till en massa olika länder, och så var det folk från varje av dessa land som dansade lite. Jag och några till var i Indien som magdansöser!Alvida, jag och Johanna!Nästan hela Indiengruppen: Jag, Johanna, Henrik, Alvida och Johanna.

Det är inte lätt när det är svårt..!

Igår träffade jag en knäpatient tillsammans med en sjukgymnast på praktiken, som skulle göra en gånganalys och se hur det ser ut när hon går. Patienten var en hemskt rar kvinna i 40-års åldern klädd i en mysig ylleklänning och söta mönstrade strumpbyxor. Medan hon går fram och tillbaka och vi tittar på hur det ser ut säger sjukgymnasten..:

"Det går så lätt att se hur du rör dig när du har såna tajta och bra... långkalsonger..!"

Hahaha, jag trodde jag skulle dö. Sjukt roligt!

Byxorna är klara och de blev faktiskt rätt bra (förutom ett litet tekniskt fel..), om man får säga så själv? :)

Och nu väntar jag bara på att mina klasskompisar ska komma hit. Är det nån som känner att de måste halka och slå sig ikväll är det bäst att göra det på studentvägen eftersom vi kommer att vara ca 20 sjukgymnaster på samma ställe... haha! :)

You're amazing just the way you are

Hahaha!
det var så länge sen jag ens var inloggad på den här bloggen att alla "nyliga händelser" eller vad det nu heter är borta.. Eeh.

Men iaf.
Nu är praktike över, godkänd och klar, och jag har fått tillbaka mitt liv igen, hurra! Missförstå mig rätt, jag har haft det otroligt bra på praktiken, men varit så slut om kvällarna att jag inte orkat typ nånting, alls. Men nu kan jag börja vara lite social och hitta på saker igen, great success.

Praktiken har gått bra, har träffat en massa patienter: Ländryggar, knän, nackar, höfter, armbågar, fötter, axlar, överrörliga, reumatiker och fibromyalgi. Och av nån anledning är ryggar min favorit :) Och det allra mesta har gått bra, enda patienten som faktiskt gick rätt dåligt var min allra sista bedömningspatient, förstås. Åååh, tyypiskt.. Oh well, it happens!

Vi fick sluta tidigt idag, och var hemma till lunch, och jag får se dagsljus för första gången på sex veckor känns det som, underbart!

Nu ska jag sätta mig och sy ett par Jasmine-byxor som jag ska ha på sjukgymnastkårfesten imorron, det kommer att bli hur bra som helst!När jag var liten ville jag vara Jasmine. Jag nöjde mig inte med att se ut som eller leva som henne, utan jag vill VARA henne. Realistiskt och bra. Haha.

Ikväll kommer typ hela min klass hem till mig och dansar. Spexträning inför imorron, och jag måste städa..! Det är ännu en sak som inte orkas med under praktikveckorna.. Hoppas alla har plats här bara! :)

RSS 2.0