28.06.2010

Varför är det alltid jag som blir drabbad? Av saker så där i allmänhet? I min lägenhet har vi tillgång till internet (gratis, automatiskt i väggen) i två av tre sovrum. Vilket tror ni att inte har det nu mera? Vem tror ni nu helt plötsligt måste betala en massa för att få det att funka igen? ... Jag förstås.

Men jag pratade iaf med en sjukt trevlig kille på Ålcom (Ålands internetbolag), och sen när jag var dit för att teckna kontrakt sa en annan av dem att min plånbok (vanlig, svart, läder) såg väldigt glad ut. Haha! Det tyckte jag var rätt sött :)

Har varit hem till Brändö och fira midsommar i år och det blev ju en sort det med haha. Började med lite traditionell lövbindning på midsommarberget, sen middag hos moster, midsommarstångresning (har en massa bilder bara jag orkar föra över dem från kameran) och sen iväg och träffa de andra Brändöborna som var hemma. Efter en omväg till en by som ligger 7 km bort hamnade vi i ett hus som är 300 m från mej ändå, heja. Men sen blev det bra :)

Vi hade studentkalas i efterskott för Beckasyster igår för släkten eftersom största delen av dem inte hade kunnat komma på själva dimissionsdagen. Det blev riktigt trevligt och mamma och pappa hade lagat hur mycket mat och tårta som helst så nu behöver jag inte laga mat på hela veckan, great success! Sen uppträdde Becka och jag med några sånger, och förutom lite småtövel med gitarren gick det bra och var roligt! :)

Det har flyttat in en tredje tjej med mej och Lotta nu, men jag har inte träffat henne ännu.. Leskigt haha. Blir nog tok-bra.

Nu ska jag, pappa och Becka och äta italiensk glass, nomnom.

Ååh, vilken härlig dag!

Efter jobbet gick jag ut på taket direkt och pluggade lite, läste lite och spelade gitarr lite. Faboulus. Kan till och med ha fått lite färg kanske. Hoppas jag.

Sen gick jag och träffade Josse som spelade beach volley. Hon försökte övertala mig att komma med, men seriöst - jag får ångest bara av att tänka på bollsporter.. Så jag lät bli, speciellt som jag inte kände de andra, och jag oftast bara gör bort mig när jag försöker.

Har traumatiska minnen av volleyboll från gymnasietiden då jag av oklar anledning var med i klassens lag till skolans volleyboll turnering. Jag kan ju inte spela så jag försökte hålla mig undan så mycket det gick eftersom att varje gång jag kom i närkontakt med bollen fick andra laget poäng. Jag lyckades rätt bra ända tills matchbollen kom i en perfekt båge rakt mot mig som försökte och missade (såklart). Vi förlorade matchen och åkte ur turneringen. En av mina klasskompisar blev så arg över att vi förlorade (inte direkt mot mig, men ändå) att han gick ner i omklädningsrummet och slog sönder en spegel. Heeh.. Såå.. Jag spelar inte så ofta nu längre.

Anyway. Eftersom jag gillar glassbollar bättre än volleybollar så gick jag och Josse till glassbaren med Italiensk glass här i Strandnäs där de serverar den bästa glass jag någonsin ätit. Man får den serverad i glasskål på silverbricka med silversked, och man kan få hela stora portioner också, sjukt värt. Vi träffade Robban och Inger där också, najs! På glassbaren pratar de mest Italienska och Engelska, och nu kom jag på att jag kanske skulle kunna beställa på Italienska nästa gång?! Måste försöka haha :P

Efter glassen for vi vidare till Möckelö havsbad där vi satt och pratade strunt tills solen försvann och det blev kallt. Mys!

Seriöst..?

Alltså vah.
Internet funkar inte i mitt rum. Men det funkar perfekt i ett annat rum i lägenheten. Skitstil. Hur fixar man sånt? Om nån känner sig träffad att förstå sig på vad som kan vara fel tas hjälp gärna emot. Tacksamt.

Varför måste allt krångla jämt?

Nu har jag haft min lugnaste helg på länge. Har inte gjort mycket ambitiöst över huvudtaget.. Det mest produktiva var väl att laga två olika maträtter parallellt som ska bli matlådor till jobbet. Annars har jag mest bara hängt med Becka, spelat gitarr och läst bok. En hel bok. Hittade en ny av min favorit chick-litt författare Janet Evanovich, och den är slut nu. Läste massa sånt förut, men nu har jag lessnat lite på den typen av böcker, men hennes läser jag alltid när jag hittar dem. Skrattar högt ungefär en gång per kapitel, fantastiskt!


Överambitiös?

Jag tycker om att ha olika projekt på gång.. Men en sak som alla mina projekten har gemensamt är att när jag börjar blir jag allt för ambitiös att jag börjar med allt på en gång och så blir det ingenting av något alls. Typ. Har börjat lägga märke till den tendensen just nu också.. Mina projekt för tillfället är:

1. Spela gitarr - går iofs bra och jag har lärt mig ta några barré ackord som iaf inte låter enbart illa alla gånger. Det är bra.

2. Förbättra min franska. Pluggade i gymnasiet och har knappt övat nåt alls på fyra år. Idag lånade jag en förkortad version av De Tre Musketörerna på lättläst franska, och tanken är att jag ska läsa, förstå, och fräsha upp minnet lite. Depuis, je veux écrire á Fabien (mon Erasmus-ami de(?) France) en Francais hahaha!

3. Lära mig grunderna till Italienska. För tillfället kan jag några hälsningsfraser, en sång, några matuttryck, några barnförbjudna ord och diverse mer eller mindre anständiga handgester. Så - jag lånade en skolbok i nybörjaritalienska och tanken är att jag ska lära mig något  i sommar.

4. Plugga. Behöver jag säga att det är det jag har minst motivation till? Pluggade faktiskt in kroppens alla ben och bendelar förra veckan, men när jag skulle börja med musklerna tog det stopp. Gah. Planen var att plugga två kvällar i veckan, det går skitdåligt.

Ska bli intressant att se vilka av de här projekten som faktiskt blir till något.. Hoppas iaf på 1:an och 4:an.. :)

Dance with MeBecka lärde mig hur man klistrar in Youtube-rutor, så här är låten jag pratade om förut :)

Systermiddag

Nu ska jag snart och möta Becka-syster och vi ska ut och äta middag.
Det blir tredje middagen ute på tre dagar för mej, sweet!
Får leva på havregrynsgröt och blodpudding nästa vecka om jag fortsätter med den här statistiken haha!

Citat av Becka om min lägenhet: "Det är rätt bra statistik här inne..."

... Hon menade akustik.. Sötnos :)Så här söt syster har jag hahaha! :D

Helg!

Min andra helg efter andra jobbveckan började för exakt 50 minuter sedan. Gött.

En sak hände på jobbet idag som gjorde mig sjukt nöjd. Jag skulle instruera kryckgång för en patient, och vi skulle i samma veva flytta på patienten som hade ont.. Och då backade sköterskan som var där och sa åt mig att:

-"Nu får du som kan det här ta över, säg bara åt mig vad jag ska göra"

Iiih! Kändes sjukt bra att få ett spontant erkännande på det viset, det gjorde mig glad :)

Igår fick jag träffa Julia igen, och det var himla mysigt. Middag på Niska som är en pizzeria som ligger precis vid vattnet, man sitter precis vid kajkanten brevid alla båtar när man äter och det är hur mysigt som helst och pizzorna är like heaven. Hon är nyutexaminerad sjuksyrra och har flyttat hem till Åland nu och kom precis hem från semester i Italien :)Tycker om den här bilden på mej och Lula i Västerås när jag var nyss hemkommer från Irland, det var en sjukt bra kväll!

----

Försökte lägga in ett youtube klipp för min favvolåt för typ fredageftermiddagar, men jag misslyckades big time och vet inte hur man bär sig åt.. Anyway, den här låten är fantastiskt! Chill och lite halvpepp :)

http://www.youtube.com/watch?v=6CLN-2hwvBg

En äldre persons funderingar..

Första gången vi pratade hade vi ungefär den här konversationen:

- Ä du en sån där singelfröken å?
Jag: Joo, jag är nog singelfröken jag.
- Ja förstår att du är kräsen, och de ska du va. Du har nog många att välja mellan för alla karlar vill ju ha en sköterska (syftar på all vårdpersonal), för då vet dom ju att de får en snäller kvinna..

Och sen idag:
- Hitta du nån kavaljer där på Irland å?
Jag: Nä, det gjorde jag nog inte.
- Så du nöjer dig med dom här hemma?
Jag: Aa, vi säger så :)
- Du ska veta att du som sköterska kan vara kräsen, för alla vill ha såna, ni är så snälla.

Haha..! Sötnos :)


Jag och Ingrid cyklade till Ramsholmen (Åländskt naturreservat) för en par dagar sen och tittade på ramslökarna som tydligen blommade. Väl framme konstaterade vi att ingen av oss egentligen visste hur ramslök ser ut.. Men det var inget problem, det var rätt lätt att lista ut haha. Vill dit igen första fina dag och ha kameran med mig!

På vägen tillbaka till cyklarna gick vi genom något som jag inte, förrän det började braka i buskarna bakom oss, fattade att var en aktivt använd kohage.. Där var tre tjurkalvar som satte av efter oss när vi började gå i lite raskare takt.. Jag blev nervös. De var stora och hade horn. Som såg vassa ut.. Dessutom var de lekfulla eftersom de precis fått komma ut på grönbete. Men min idealbild av lekkompis väger tyvärr inte 200 kg mer än mig (vet inte hur mycket en kossa väger) och har 20-30 cm långa horn. Så när de började hoppa och skutta och busa med varandra samtidigt som de kom närmare oss tyckte jag att det var dags att ställa sig i säkerhet bakom på utsidan av deras hage.. Ingrid skrattade lite åt mig.. :)

Sen for vi till Madde och försökte bl.a. planera midsommar, men resultatet blev bara att jag nu är ännu mer förvirrad än förut.. Vet inte alls var jag ska vara och vad jag ska göra.. :s

Förslag? :)

Skitgrejer.

Av outgrundlig anledning har internet i mitt rum slutat funka. Men det fungerar fint i ett annat rum i lägenheten, så jag fattar inte vad som är fel. Irriterande är det iaf. Varför kan saker inte bara funka? Gah.

Idag köpte jag ett par skor på jobbet haha! En kollega hade beställt hem ett par skor som inte passade och frågade om nån av oss ville ha dem, jag tyckte om dem, de var bekväma och passade perfekt. Nöjd.

Ikväll ska jag och äta middag med Noora (kompis från Uppsala som jobbar på Åland i sommar), najs! Och imorron äta glass med Julia, nomnom.

Ha en fin kväll!

Spela sig lite

Jag har börjat spela gitarr igen!
Spelade när jag var yngre, men nu under många år har jag haft dålig inspiration/inte haft tid/varit lat/inte haft strängar/haft ostämd gitarr och inte iddats göra något åt det. Men nu! Alla strängar är där, den är hyfsat stämd, jag har lånat några gitarrböcker och har en hel massa inspiration!

Mina fingertoppar håller på att bli lite hårda och idag har jag säkert spelat i 2-3 timmar!
Håller också på att lära mig barré-ackord (pekfingret ska ligga tvärs över alla strängar samtidigt som man gör nåt med de andra och så ska det låta bra), det låter fortfarande illa, men det finns lite hopp :)

Nu ska jag fortsätta spela :)
Puss!

Fantastiskt!

Två dagar i rad nu har jag kommit hem efter en dag på jobbet till hembakt äppelpaj, I like it! :)

Det hände en sak igår som gjorde mig glad. Min kombo Lotta hade en kompis på besök, en finska som förstod svenska bra, men pratade inte lika mycket. Jag har trott att jag efter inte ha använt finskan (som jag pluggat i 8 år men ändå inte kan) nästan alls på fyra hela år skulle ha glömt precis allt.. Men! Vi satt och pratade alla tre, jag och Lotta pratade svenska, kompisen fattade vad vi sa, och hon pratade finska - OCH JAG FÖRSTOD!! :D
Jag blev så sinnessjukt glad över det :)

Nu längtar jag efter Julia. Hon kom hem från en vecka i Italien igår kväll och jag vill träffa henne nu, nu, nu!

In My Thoughts Forever

 

 Farmor - Vila i Frid


Hemma igen

Hej igen alla!
Nu är mitt Irlandsår över, har varit hemma i nästan en månad nu. Jag tyckte det var rätt roligt att ha en blogg när jag var där, så jag tänkte fortsätta här hemma :) Vet inte om jag har lika mycket roligheter att skriva om nu som då, men det återstår att se.

Hur som helst så jobbar jag i Mariehamn som konditionsskötare (typ sjukgymnastbiträde) hela sommaren. Jag var där förra sommaren också och trivs med både patienter och personal. Och, jag kommer ihåg mycket mer än jag trodde från förra sommaren, så det känns ganska vant och väldigt bra att jobba sjukgymnastiskt igen :)

Jag bor i samma lägenhet som förra året och det är jag sjukt nöjd över eftersom jag precis utanför sovrumsfönstret har en stor "balkong" som egentligen är taket till våningen under där solen lyser ungefär mellan kl. 13-21. Perfekt för kvällshäng med andra ord. Speciellt som en italiensk glassbar där de serverar världens godaste (ingen överdrift faktiskt) glass finns ca 500 m från mig. Och 500 m åt andra hållet finns en strand. Behöver jag upprepa att jag är nöjd? :P Har även fått en Lotta-flatmate som är jäkligt trevlig, hon pluggar till sjuksköterska, ska till Tanzania (!) på 3 mån praktik i höst, kommer från Grankulla utanför Helsingfors och jag har enbart bra erfarenheter av folk från Helsinki-trakten så det här blir nog en bra sommar!

Jag ska eventuellt träffa Karin senare ikväll och spela beach volley. Jag är sjukt skeptisk till själva spelandet. Jag och bollsporter går helt enkelt inte ihop. Andra säger att de inte heller kan, men sen spelar de som proffs (i mina ögon) ändå medans jag antingen reflexmässigt hoppar undan från bollen eller skjuter den till skogs. Vilken bollsport jag än försöker spela. Så. Det kan alltså bli intressant ikväll haha!

Vi hörs!
Puss.

RSS 2.0