Påsklov!

Nu är jag tillbaka i Uppsala efter en härlig Brändöpåsk! Vi har ätit påskgodis, firat födelsedagar och bara myst och haft det bra. Och något som gjorde hela resan ännu bättre var att min älskling följde med och träffade hela min familj för första gången!
Vi kom egentligen tillbaka till Uppsala i lördagskväll, men igår var en förlängning på påsklovet med en riktigt underbar dag. Henrik och jag lagade saft (som blev jättegod), sylt (som blev lite konstig och väldigt rinnig), gelé (som jag tror blev bra), solade och åt glass. Helt perfekt.
Imorron börjar praktiken igen och idag har jag en klämdag då jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Alltså tar jag min filt och en bok och går ut och lägger mej i solen! Det är över 15 grader varmt i Uppsala och träden har blivit gröna, I LIKE!

Another sunny day

Åååååh vilken underbar helg jag har haft!
Det är vår och varmt i Uppsala. Varmt på riktigt, t-shirt-och-sommarskor-varmt! Det är tussilagos, vårlökar, blåstjärnor och krokusar överallt och det dröjer inte länge tills Uppsala är grönt igen, I love it!

Har premiärat både grillning i Ekonomikumparken, sommarjacka, picknickfilt, sommarhandväska och balkongfika i solen. Livet är gött.

Ungefär så här såg min lördag ut:


Johanna, Anders och Adam i solen på Anders balkong innan vi gick på födelsedagskalas till Zofie.....som fyllde 23 i går! Här kramas hon med Johanna :)


CV!

Jag är typ helt klar med hela min jobbansökan nu! Är nöjd med CV:t, och har också skrivit ett personligt brev som jag ska få godkänt nu bara, så förhoppningsvis skickar jag in min första officiella jobbansökan imorron!! :)

Har också sökt lite kurser till hösten som plan B, och det blev: Anledningar till och SG-behandling vid långvarig smärta (15 hp, KI), Träning som behandling (7,5 hp, KI) och Beteendemedicin (7,5 hp, Mälardalens högskola - distans). Sen som plan C valde jag en kurs i pedagogik (som jag helst inte vill läsa eftersom jag tycker det verkar tråkigt), och plan D är engelska C. Men helst vill jag jobba!

Imorron ska jag övningsköra permobil på praktiken! Först själv och sen ska jag instruera en tonåring, roligt! :)

But why?

Nu två måndagkvällar i rad har det varit det underbaraste och vårigaste väder man bara kan tänka sig. Och jag som slutat praktiken kl 6 båda dagar villvillvill ut och promenera i kvällssolen. Men hur mycket jag bara vill så orkar jag inte. Jag. Är. Död. 9,5 h praktik, två grupper (Dawn's syndrom och svår CP) och två timmar gymträningar med tonåringar med Cp har gjort mej rätt mör i huvet.

Så, jag stannar inne med te och kardemummaskorpor (bakade igår, nomnomnom), jobb-, kurs- och lägenhetsansökningar och får tydligen vara nöjd med det.

Ha en fin kväll!

Gillar inte sovmornar

Det är konstigt. Jag måste verkligen stiga upp vid 8 tiden om mornarna för att få något gjort under en dag. Sover jag länge tappar jag förmiddagen, man börjar dagen med eftermiddag och det blir alltid bara konstigt. Och så blir jag trött och har absolut ingen motivation till att ta itu med saker jag absolut borde göra - typ städa mitt rum. Och lägenheten. Svara på miljoner mail. Men jag är trött och det känns som om jag bara skulle vara kortfattad och otrevlig om jag försökte, alltså skjuter jag på det tills nån annan dag när jag är mera på gång och inspirerad.

Men jag har iaf gjort tre bra saker idag!

1: Tränat - diciplinerat tills jag blev trött och svettig till och med. Händer inte ofta haha.
2: Skrivit CV! Henrik ska få läsa igenom det imorron - hans föräldrar är båda två såna som läser CVn och anställer folk så de har gett honom några värda tips :)
3: Köpt ny telefon!


Jag som annars inte brukar bry mej särskilt mycket om teknik är faktiskt sjukt impad! Den är fin och man kan jättelätt ladda ner olika program, det är internet i den, den tar bra bilder, och viktigast av allt - jag fattar det mesta av hur man använder den!

Nu ska jag göra magträning med hjälp av min nya telefon (5 minuters intensinv smärtsam magruteträning) och sen se på film och äta godis med Linnea! :)

Ha en fin lördag kväll!

Ny telefon!

Jag har typ inte köpt nåt alls på hela vintern, faktiskt nästan inte på hela det här skolåret. Men, nu när solen har börjat titta fram har jag börjat få ett riktigt ordentligt köparsug. Så jag var nyss och hämtade ut min balklänning! Och imorron ska jag och titta på en ny telefon!! :)

Alla som vet hurdan telefon jag har nu vet att det är typ den tattigaste variant man bara kan tänka sej som är bra speciellt av den anledningen att den inte går sönder när man tappar den i golv. Men nu funderar jag på en som är cool. Touch screen och android och vete fan vad allt heter. Men den ser cool ut och det sägs att den är bra. Och jag får den för 1 400. Ska och titta på den i morron bitti! 

-----

Det märks att det är fredag. Nyss kollade jag min blogg för att se om den hade blivit uppdaterad sen sist....

...det hade den inte...

Nu ska jag skynda mej jättejättemycket och göra mej vacker för jag ska till Aino på födelsedagsmiddag om 40 min! :)

Och imorron har Henrik bjudit med mej på fest med tema "S". Och jag fick reda på att det var tema idag, uff. Nån som har några bra förslag? Har redan förkastat snöflinga, sektmedlem, solros, sagoprinsessa och skejtare.
Skogstroll kanske?
Stjärna?
Smultron?
Sotare?

Förslag mottages tacksamt :)

Jobbiga saker man måste göra när man är vuxen: 1.


Att skriva CV.

Efter att ha tagit examen är nästa steg mot att bli vuxen att skaffa ett jobb. För att få detta jobb måste man lämna in en ansökan med ett CV. Där man ska berätta hur bra man är och lista sin långa erfarenhet inom branchen. Problemet är att om man aldrig skrivit CV förut och inte har nån lång imponerande lista på jobberfarenhet så är det lite svårt. Har man dessutom tidspress på sig och måste ha det klart om en vecka blir det lite extra svårt. Det tar emot mentalt att göra det. Alltså äter jag choklad och bloggar i stället. 

Becka, jag vet att du tycker det är jobbigt om jag skriver en rubrik som tydligt visar att det borde komma en fortsättning, men ta det lugnt - det gör det säkert. Håller på med en massa jobbiga vuxensaker just nu. Typ lägenhetsuppsägning. Det är också jobbigt.

---

Nu har jag varit på praktik i tre dagar, och det känns bra. Roligt. För det mesta. Idag blev det lite tungt på eftermiddagen - jobbigt att vilja hjälpa men inte kunna. Men annars trivs jag! I morron ska jag ut till en förskola och följa en liten tjej en förmiddag och fundera ut vad jag skulle vilja hjälpa henne med, se i vilka situationer hon får träning utan att hon själv märker det, typ. Det blir skoj.

Sen på eftermiddagen ska jag och My Love gå och lämna blod. Han har sagt att man får en ryggsäck om man gör det och att de säger att man är en fin människa. Det känns bra. Förutom att jag är lite nervös för sprutor. Men tydligen får man en kaka efteråt, så det ska nog gå fint :)

Första dagen på sista praktiken.

Började min praktik på barnhabiliteringen idag! Det var spännande och lärorikt, min handledare verkar vara bra, jag kommer att få se väldigt mycket och jag tror att det kommer att bli fem väldigt roliga veckor. Idag har jag träffat nästan bara barn med CP, allt från såna som mest är lite svagare och klumpigare finmotoriskt till såna som varken kan prata eller sitta upp. Jag kommer att få se andra diagnoser också, och känner att det blir bra :)

Men. Nu är jag sjukt trött. Helst skulle jag lägga mej i sängen med lite choklad och en bra bok (Marias Marilyn Monroe bok) och sova väldigt snart, men jag borde läsa på lite om ryggmärgsbråck eftersom jag kommer att träffa på sådana barn snart också.

Men. För att orka med det behöver jag faktiskt lite choklad. Och jag har tur som nyss har fyllt år, och ännu mera tur att jag har vänner som vet vad jag tycker om och gav mej choklad i present, yes!

Likadan klänning?Que? Nu har jag fått två kommentarer om att mina båda balklänningar (köpte nyss den nya!) liknar varandra? Så lika tycker jag väl inte att dom är? Eller? :)

Min gamla köpte jag till vårbalen 2007, och efter 5 baler med den kände jag att det var dags för något nytt! Maria och jag letade igår, och förstås var den jag fastnade för en som de inte skulle beställa in flera av, alltså var jag tvungen att bestämma mej snabbt så att ingen annan skulle ta den, och nu är den på insyning och ska hämtas ut på fredag! :)

Köpa eller inte köpa?


Var på klänningsjakt med Maria igår och fastnade för den här :)
Och jag måste gå till affären idag och bestämma mig. Lite beslutsångest, men jag vill ha!! :)

RSS 2.0