Tentaångest!

Åh vad härligt! Äntligen har jag börjat få lite tentapanik. Har varit lite orolig över att den vägrat hitta mej den här terminen, men igår kollade jag på gamla tentor, och BOOOOM! There it was. Och det betyder att jag faktiskt kan plugga igen. Och jag kan till och med plugga hemma. Tidigare har jag bara känt att "äh, orka. Det löser sig.." Rätt skönt med sån attityd, men så klarar man inga tentor. Så, nu pluggar jag och äter choklad, great success.

Annars vet jag väl inte så mycket nytt. Vi ska träffa våra handledare inför praktiken i morron och jag är lite nervös eftersom jag ska ha en ung (tror jag) kille som handledare och jag är orolig för att han ska vara snygg. Det skulle vara ett problem eftersom jag inte kan fokusera ordentligt då (been there done that) haha.

Nästa vecka är vår tentavecka. Praktisk examination på tisdag och skriftlig på fredag, weii. So excited. Så helgen blir lugn med en massa plugg, weii. So excited.

PartyParty!

Ojoj, det blev visst ingen ordning alls på den här helgen haha!

Vi hade HöstYra med Ypsilon igår, äntligen! :) God mat, roliga sånger och bra bordssällskap, sen behöver inte jag så mycket mera för att vara nöjd. Johanna, en av mina nya klasskompisar följde också med, sjukt trevlig tjej! Nina och jag stannade inte till slut eftersom det började bli väldigt sent och vi var sugna på att dra vidare. Så, vi hamnade på Värmlands i stället :) Mycket najs, mycket najs, väldigt lyckad kväll så där i allmänhet.

Idag däremot har jag inte fått någon ordning på dagen överhuvudtaget.. Sov länge, käkade lunch vid typ fyra, inte riktigt ok, och har skrivit rubriken på artikeln jag ska läsa till C-uppsats pm:et, that's it. Absolut inte ok. Men, jag har eventuellt fixat avloppsröret till duschen som svämmar över lite grann när man duschar - typiskt dum idé som den började med i morse. Men jag hoppas det funkar nu iaf, annars har vi ett problem.

Ikväll blir det partey igen! Drinkkväll hos Johanna (min vanliga Johanna, inte hon nya, fast henne träffar jag på NN senare ändå) först och utgång på Norrlands efter det, sjukt pepp! Nästan iaf. Snart. Men i morron måste jag skärpa mig. Läsa åtm en artikel (dom är jättelånga..) och ta hand om alla mina äpplen och baka paj(er), weii. Det blir bra. Och äta plommon ska jag också göra. Måste bjuda hem folk på plommonfika, för jag har hur mycket som helst. Det blir faboulus.


Hmmm...

Vet inte om det är jag som är mest bara trög och inte har fattat att jag måste plugga, eller om det är det att jag ligger i fas och därför inte känner någon panik alls och har svårt att motivera mig... Svårt att säga. Hur som helt har jag värdelös pluggmotivation och moral just nu, och får typ inget gjort alls efter att jag kommit hem. För då spelar jag mest bara gitarr.

Jag har drabbats av en liten lätt släng av Post-Erasmus Depression den här veckan eftersom typ alla är upptagna, jag gör typ inget alls och MariaStella, Simonetta och Aniko är i Polen och hälsar på Ewale.. Jag saknar dom.. Men min mini-depression är inte allvarligare än att den går över med en kaka haha. Eller en promenad. Eller en kram, jag är inte så kräsen :)

Så lugn vecka som jag har nu har jag nog aldrig haft i Uppsala, någonsin. Så jag har inte så mycket spännande att berätta. Men jag ska få en hink äpplen hemifrån nästa gång jag träffar Maria, och då ska jag baka massa äppelpaj, gött!

Vissa dagar är bättre än andra!

Idag är en sån..!

1. Vi hade praktisk dugga i skolan - träning med patientfall inför examination, och jag kände att jag hade lite koll ändå. Kunde väl inte allt, men så det duger just nu iaf, skönt.

2. Vi har fördelat terminens praktikplatser, och jag ska vara i Tierp i 6 veckor från mitten av oktober till slutet av november. Alltså - pendlingsavstånd till Uppsala, och jag ska vara där med en hemskt trevlig klasskompis, Zofie, som förutom att vara trevlig också har bil - vi slipper tåg eller bussar, weii!

3. Anna frågade om jag vill gå på reccegasken ikväll - gratis! Någon hade hoppat av i sista sekund.. Självklart vill jag det! :)

4. Jag har röda naglar, bara det gör mig glad :)

Ha en fin helg!
Puss.

Glad hest!

Åh, vilka härliga dagar jag haft nu den här veckan!
Igår kväll hade jag och Johanna massage och bullbakskväll (de blev riktigt goda om jag får säga det själv, men tyvärrtyvärr är dom redan slut...), och nu ikväll har jag och Alvida (ny klasskompis som är fantastisk) pluggat (duktigt), ätit bullar och spelat gitarr, weii! Och imorron blir det brännboll med Ypsilon och Skvadern, har inte helt bestämt om jag faktiskt ska spela, mest vara moraliskt stöd och heja, eller bara gå dit och glo i största allmänhet, det visar sig imorgon. Min inkompetens angående bollsporter gäller brännboll också haha. Är sjukt värdelös på boll-koordination (finns det något sånt ord?) och kastar och sparkar alltid åt fel håll fast jag försöker så mycket jag bara kan.

Men på fredag ska jag träffa mina Brändöflickor och dricka te och mysa, det däremot är jag grym på! Och eventuellt gå på reccegasksläppet med mina klasskompisar efteråt :)

Jag har sjukt dålig fantasi för att hitta på rubriker.

Veckorna går så fort att jag inte hinner med. Men roligt är det! Och min nya klass är underbar.

Det har den här helgen varit också. I fredags festade vi in vår lägenhet, och om jag får säga det själv så blev det riktigt lyckat! Vi började med sambomiddag, det var första gången jag, Anna och Ellie åt middag tillsammans sedan vi flyttade in haha. Vi lagade älgstek och klyftpotatis, gött! Vi skjuter mycket älg hemma på Brändö, så jag får alltid med mig några älgknosar när jag far hem, värt. Det kom väl ca 30 pers till oss i fredags, och det var riktigt bra blandning av folk, saknade några som inte kunde komma, men det var bra ändå. Vid halv tolv ungefär fortsatte vi till Norrlands och slöt upp med dom som varit på Ypsilons och Skvaderns styrelsemiddag och fortsatte där till typ två, jag hade sjukt kul och kvällen var lyckad från början till slut!

I lördags kväll kom Julia hit, och vi for till Maria och myste, och idag har också bara varit härlig. Vi har mest tagit det lugnt, gått på stan och ätit sushibuffé, nomnomnom. Jag lyckades dessutom äntligen starta ett mobilabonnemang, så jag slipper hålla på och mecka med kontantkort, najs.

Så jag har alltså i stora drag haft en riktigt bra helg, men vilken helg kan inte bli bra som startar med att sjunga "Sofia dansar go-go" som allsång i skolans omklädningsrum en fredag eftermiddag haha? :D

Förresten så är mina lampor i lägenheten äntligen uppe nu, och det blev jättebra! Efter lite bråkande med dom (den delen stod jag för), och lite kompetent fixande (det gjorde Emil) hänger de som dom ska och lyser så fint! Jag var till Ikea med Maria nu i veckan och köpte en massa mysgrejer till mitt rum så är jag riktigt nöjd nu, får jag bara väggarna målade så blir det perfekt!

Faaaaail!

Vi köpte en lampa från Ikea här om dagen. Så här ska den se ut:Efter en tur till Claes Ohlsson och en del fixande hänger lampan i taket, men... Den ser inte riktigt ut som den ska.. än.. Så här långt kommer jag, men inte längre:Hahaha! Sjukt fult..! Men jag kan inte göra mera innan jag får tag i en till tång eller låna någon med mera muskler än vad jag har.. Oh well, vi har ljus i köket iaf.

Och igår när jag kom hem träffade jag Jacke från A-laget (= Ypsilons broderförening på Norrlands) som bor i mitt hus. Han höll på att gå igenom sitt förråd och undrade om jag vill ha ett par högtalare. Efter att han sagt att de funkar så fick jag dem till och med uppburna till lägenheten, så nu har vi två stycken en meter höga högtalar! Sjukt värt med trevliga grannar :)

Jag såg en sinnessjukt rolig sak här om dagen. Jag såg en kvinna som pratade i mobil på teckenspråk! :D Hon höll telefonen framför sig och pratade med händerna, och när jag lite diskret gick förbi bakom henne såg jag att hon hade videokonversation med en som viftade med händerna i rutan i hennes telefon! Jättebra att det går att göra så, men det såg kul ut :)

Ikväll är tanken att jag ska med Johanna till Smålands nation och titta på Oskar Linnros som spelar där, men vi har inget förköp och det verkar vara grymt tryck dit.. Några ur klassen ska dit till typ kl fem.. Så ambitiösa tänker inte vi vara, så vi bara hoppas på att ha lite flyt.. :)

TGIF

Åååh vad skönt det är med helg nu!
Och ikväll har jag faktiskt en fredag kväll när jag inte gör så mycket alls, känns ovant här i Uppsala, men också väldigt skönt. Ska en sväng till Aino så småningom så ska vi hitta på nåt :)

Vi har nog haft en av de märkligaste lektioner man kan ha idag tror jag.. Vi klämde på varandras rumpor på lektionstid, haha. Vi skulle palpera (leta upp och känna på, på medicinspråk) och trycka på varandras höftben, korsben och svanskotor, eeeh, ja. Heh. Behöver jag säga att man blir rätt bekväm med varandra ganska fort på min utbildning? :)

Den här veckan har gått sjukt fort, och jag är helt trött i huvet av allt nytt vi lär oss i väldigt snabb takt, och det känns ovanligt att plugga för att lära sig igen. Men kursen vi läser nu är så rolig att det är ok. Igår var jag och träffade min österrikiska kompis Anikos kompis Ivo som är här i Uppsala på Erasmus den här terminen. Han var jättetrevlig, så nu kanske jag kommer att börja hänga lite med Uppsalas Erasmusgrupp hahaha! ..Liite svårt att släppa hela Erasmusgrejen, kanske? :)

Vi har lite dåligt med lampor i vår lägenhet, men igår fick vi äntligen tag på en kökslampa iaf, och jag kände mig lite händigt lagd idag, så jag tänkte hänga upp den. Men... När jag öppnar den så fanns det ingen stöpsel överhuvudtaget utan bara en liten plastdosa som man ska peta in sladdar som tydligen ska finnas där i taket nånstans, wtf? Och så står det att "i vissa länder måste du anlita en legitimerad elektriker för att montera lampan, ta kontakt med dit landsting (eller nåt) och fråga hur just du ska göra, wtf?? På en IKEA, lampa...?! Lär ju inte hända. Men sen berättade Linnea att det finns lösa stöpslar med rätt sorts sladdar att köpa på Claes Olsson... Orka krångla.

Näe, nu ska jag rycka upp mig och ta tag i min fredagkväll, ha det fint!

RSS 2.0