Skype med Bella Italia

Jag skypade med MariaStella från Italien igår, sjukt kul att prata med henne igen! Hon är så söt, speciellt när hon säger "dou äer snyigg" på gullig italiens brytning haha! Vi pratade runt kl 5 på eftermiddagen, och hon var jättemätt eftersom hon nyss ätit lunch, och jag var tvungen att skynda mig iväg efter ett tag för att hinna i tid till middag.. Lite skillnad i mattider eller? Eeeh, ja. Haha! Sen på kvällen var jag på pizzakväll till Maria och Alexa och var lite italieninspirerad och lagade min pizza Italian-style utan tomatsås och men färsla tomater och olivolja istället, gött!Nästa gång jag skypar med någon av mina italienskor (som är med mig på bilden) ska jag spela för dom. Jag kan både spela och sjunga (på italienska, jajjemän!) en sång som heter Bella Ciao som vi sjöng jämt förra året :)

Imorgon mörjar min primärvårdspraktik! I sex veckor ska jag pendla till Tierp måndag till torsdag. I morgon bitti (och alla andra dagar) ska jag var på plats på andra sidan stan kl 07.00 goddamnit. Men det ska bli roligt med praktik, min handledare verkade schysst och Zofie som är på samma plats som mej är rolig och trevlig, så det blir nog bra. Bara jag lär mig att gå och läga mig tidigt om kvällarna eftersom klockan kommer att ringa före 6 alla mornar, inte ok.

Det går bra nu :)

Vi hade PM examination idag, och jag och Johanna blev godkända utan att behöva lämna in kompletteringar, yey! Så nu tar jag helg. Helt ledig helg dessutom! Och det blir en rätt lugn helg.. Ska ladda inför praktiken som börjar på måndag, så nu sitter jag inne och myser och äter choklad och funderar på när det är ok att börja dricka glögg?

Allt stipendiejobb är klart för den här gången också, Maria och jag var och lämnade tillbaka alla ansökningar och förslag till stipendiekansliet idag, så nu har vi en hel vecka ledigt innan nästa omgång börjar haha!


Today is a good day..!

Jag klarade skriftliga sjukgymnastiktentan!! Och det betyder att jag kommer att ha julLOV (ledigt, inget plugg!) från antingen 17 eller 20/12 till 18/1, yey! Nu kan jag äntligen försöka göra upp lite planer för lovet...! Planer som typ Österrike eller Helsingfors ungefär..! :)

Den här tentan var min allra sista större tenta på grundutbildningen!! Allt jag har kvar nu är en hemtenta, en 2 veckors kurs äldrevård, C-uppsats och praktik, och efter det är jag klar! ----> Sofia Englund, Leg. Sjukgymnast..! :)

Och målaren blev precis nyss färdig i mitt rum, så nu är det vitt, ljust och fint! Nu ska jag bara låta väggarna torka och sen börja hänga upp saker på väggarna, äntligen! ...Bara Emil har passligt att komma och hjälpa mig, haha..!

Jag är typ ledig hela dagen idag, och i morgon med, faboulus! Allt vi har den här veckan är PM-examination på fredag. Sen ledig helg, då jag är mycket öppen för förslag om att hitta på roligheter! Och på måndag går vi ut på praktik!

På tal om praktik så har vi 5 veckors valbar praktik i vår, och jag fick nyss ett mail om möjligheten att vara på ett barn- och ungdomshabiliteringscenter i.. Mexico..! I'm intrigued... ;) Ska gå och lyssna vid informationstillfället, men har tyvärr en känsla av att det är kört för mej där.. Det är nog till ens fördel om man kan säga mer på spanska än "guapo" (=snygging) om man riktigt ska lyckas med sitt jobb haha!

Damnit.

Jag har haft en jäkligt skön ledig dag hemma med bok, te, pyssel och gitarrspel.
Men nu, snart.. Måste jag ut i regnet, ösregnet, och cykla ner på stan till nationen.
Just nu känns det rätt drygt.

Btw, blomman som jag diskade igår ser jättefin och lusfri ut hahaha! :D

Räknar med storkar

Alltså.. Jag blir lite less på mig själv ibland.. Jag var bra på matte förut, det var jag faktiskt.. Minns jag inte helt fel fick jag till och med alla rätt i studentskrivningen, så något måste jag ju ha gjort rätt liksom. Men. Jag har sjukt svårt för "större än" och "mindre än". Det låser sig totalt när jag försöker tolka vad det betyder och jag måste seriöst tänka i storkhuvuden.. "Storken gapar mot den stora delen", som man lärde sig i ettan. I grundskolan. För 17 år sedan. Hejaheja.

Nöjd!

Den här veckan är fantastisk. Jag älskar den. Igår var jag ledig hela dagen, idag var jag till skolan en timme, sen ledig. Imorron helt ledig. Torsdag - inget schemalagt, men jag och Johanna (min PM kompis) ska gå igenom opponering och förbereda inför veckans enda schemalagda dag som är fredag när vi har PM-examination. I like it.

Och så håller mitt rum på att bli ommålat! Jag har två målarkillar som donar i mitt rum just nu, så jag hänger i vardagsrummet och spelar gitarr. De är noga med att ha dörren stängd - borde jag ta det som en förolämpning hahaha? :P

Nu ska jag försöka leta fram receptet på mammas lingonkaka, baka en sån och bjuda över nån på te och nybakt kaka! :)Jag lever..!

De här två sista veckorna har varit kaos med både tentaplugg, pm-skrivande och nationsjobb.. Men nu är det över och jag kan ha ett normalt liv igen, hurra!

Jag håller på att få mitt rum ommålat nu, väggarna ska bli vita! Hela resten av lägenheten är vit utom just mitt rum, har ingen aning om varför, men det är jäkligt skumt. Målaren ringde på dörren helt randomly förra veckan, 07.10 på morgonen och verkade förvånad över att jag såg nyvaken ut haha! Han presenterade sig inte heller utan bara sa nåt om våra lister och undrade om det är ok att komma förbi senare på dagen, eeeeh.. say what? Idag har han rigit ner tapeter, spacklat och virat runt alla möbler med plast. Så jag har inget rum för tillfället, boo. Men förhoppningsvis är han klar i morron, och sen ska jag äntligen börja hänga upp tavlor och grejer på väggarna!

En lite udda grej hände idag som gjorde att jag lite började tvivla på mig själv haha. Jag har fått bladlöss på en av mina blommor, och jag har hört någonstans att dom dör om man sprayar blomman med diskmedel. Men, jag har ingen sprayflaska, så jag liksom bara hällde lite diskmedel på den och sköljde av den efter det. Och jag var sjukt nöjd över min kreativitet ända tills jag kom på att jag ju faktiskt stod där och diskade min blomma hahahaha!!

Imorron kommer Aino hem från Madeira, weiiii!

Besöksrekord!

P.s. Det går bra nu!
Jag har redan haft 10 olika besökare på min blogg idag, weiiii! :D

Great success!

Jag klarade praktiska examinationen!
Innan jag skulle göra den hann jag bli duktigt nervös, och sen pratade jag i 170, men det gick bra ändå.
Jag fick ett patientfall där jag skulle undersöka rotation i bröstryggen, öka extensionen (sträckning bakåt) i bröstryggen och instruera två övningar för stabilisering av skulderbladen. Värsta stunden var när jag var klar, hade fått alla mina följdfrågor, och fick gå ut ur klassrummet där läraren och några ur klassen(!) - vi examinerades i grupp - diskuterade om jag skulle bli godkänd eller inte. Sjukt nervöst..!

Så jäkla skönt att ha klarat den!! Nu försöker jag ladda om inför skriftliga tentan på fredag..

Efter att tentan var klar for jag till Willys och handlade, och som vanligt hade jag sjukt svårt att uppskatta hur mycket jag kunde köpa för att smidigt få med det på cykeln haha. Det slutade med att jag vinglade hem med en ryggsäck och fyra kassar.. Och det gick faktisk bättre än man kunde ha trott. Förutom att jag igen konstaterade vilka värdelöst små och klena axlar jag har.. Alla väskor bara ramlar av, sjukt drygt hah.

Ikväll verkar det bli filmkväll hos någon i klassen, och imorron är det intensivplugg hela dagen igen.
Men imorron kommer det att gå bra, för då vet jag att jag ska till Stockholm på kvällen och träffa mamma! :)

Nervös..

Imorgon har vi praktisk examination, och jag har blivit nervös.
Brukar inte bli det inför tentor, men nu är jag rädd att jag ska få en massa jobbiga följdfrågor som jag inte kan svara på. Vi blir examinerade i små grupper, och varje student får ett patientfall där det står några undersöknings- och behandlingsmetoder som man ska utföra på en klasskompis. Önskar att jag hade valt att ha examinationen idag istället för i morron. Då hade det varit över nu.

Annars då? Jotack jag tror att jag snart blir tokig. Sitter hemma, ensam, och pluggar hela dagarna. Men jag måste vara hemma eftersom jag läser anteckningarna högt och berättar allt och förklarar för mig själv. Det funkar bra, men gör ju att jag inte kan vara i något bibliotek just nu. Alltså. Hemma. Ensam. Tråkigt. Jag äter mycket kakor. Och äpplen.

Förutom det händer det gör jag inte mycket just nu. Eller jo, jag var på promenade med Maria, Alexa och vovvarna i Hågadalen idag och det var så fint och höstigt ute att jag blev alldeles lycklig av att komma ut en stund och ha lite sällkap :)

Och så ska jag till Stockholm och träffa mamma på onsdagkväll! Hon är där på kurs, och vi ska på middag till en Stockholmsfamilj vi känner sen jättelänge tillbaka, det ska bli mys. :)

Ok. Back to work. Ska gå igenom 9 patientfall till innan jag tar kväll. Weii.
Gonatt.

RSS 2.0